Danehof - En middelalderfestival i verdensklasse

Én weekend hver sommer, summer hele Nyborg atter af liv, som da kongen og hans mænd mødtes til Danehof. Der er optog, dans, fest, kamp, boder, smagsoplevelser og underholdning i verdensklasse for hele familien. 

Du har mulighed for at opleve dette helt tæt på, som frivillig. Som frivillig tilmelder du dig de opgaver, som du finder spændende. du tilretter selv til tid og tager de vagter du syntes giver mening for dig. Opgaverne kan ligge både før, under og efter markedet. Det er helt op til dig selv, hvor meget du ønsker at deltage. Du kan deltage lige fra et par timer til hele weekenden. Vi vil rigtig gerne have mange med: Jo flere deltagere, jo festligere stemning!

Som frivillig får du mulighed for at låne en historisk dragt af Nyborg Slots Dragtlaug. Dragtlauget har skabt alle de frivilliges dragter, så uanset om du er en bonde som skal til markedet eller en højbåren adelsdame, som skal mødes med dronningens hofinder, så har vi dragten til dig. Hvis du selv ejer en dragt, er du også meget velkommen til at bære den.


Som frivillig kan du deltage i forskellige aktiviteter, herunder skatteopkrævning, optog, gadespil, danehofdans, sælge afladsbreve, modeshow, bemande photo booth eller udføre praktiske opgaver.